Total Pageviews

Saturday, August 4, 2018

BAUTURA DE BULGUR : Cum sa scrii o carte: metoda

BRAGA DRINK, Ori BULGUR, din grau

Taboulé
asemenea, și sub numele de salată bulgur. Varianta turcă se numește Kısır (Kisir). Tabbouleh se compune din pătrunjel și bulgur fin (sau cușcuș) și roșii. Imi plaxce mult si sub forma de salatqa.

În zilele calduroase, prin transpirația abundentă, pierdem multe vitamine și minerale. Bulgur este o sursă excelentă de vitamine, ce conține tot complexul de vitamina B, dar și vitaminele A și E TOCOPHEROL. Consumând zilnic două pahare de braga, putem pune la loc tot ceea ce am pierdut prin transpirație.

Iată mai jos cum se prepară acest izvor de sănătate, după o rețetă mănăstirească folosită și în zilele noastre!

Ingrediente necesare
– 1 cană cu bulgur,

– 2 linguri cu zahăr,

– ½ linguriță cu esență de vanilie,

– 7 g drojdie uscată,

– ¾ cană cu zahăr,

– scorțișoară măcinată.


Mod de preparare:
– Se spală bulgurul în câteva ape, apoi se lasă peste noapte la înmuiat într-un vas mai mare. Dimineață, se completează cu apă și se pune la fiert la foc mic până se înmoaie.

– Pentru a ieși așa cum trebuie, se fierbe în jur de trei ore, trei ore și jumătate, iar în timpul acesta se completează cu apă din când în când.

– Se scoate și se scurge foarte bine de apă, trecându-se ca și spaghetele, prin sită.

– Într-un castron se dizolvă bine drojdia de bere cu puțină apă călduță și cele două linguri cu zahăr. Se lasă zece minute să se odihnească.

– Se toarnă apoi peste bulgur și se amestecă bine.

– Se acoperă vasul cu un șervet. Se lasă la fermentat două zile, timp în care se mai amestecă din când în când.

– După acest răstimp, se adaugă esența de vanilie și restul de zahăr.

– În timp ce se amestecă, se adaugă apă până ce capătă consistența dorită.

Se pune la frigider peste noapte. Se presara scorțișoară deasupra.
Recent, am consultat câțiva experți în productivitate pentru a afla cum este posibil ca oamenii - cum ar fi, sperăm, pe mine înșivă - să fie capabili să realizeze proiecte mari, pe termen lung, în timpul alocat și, în mod ideal, cu un ajutor psihiatric minim.

M-am îndreptat spre Laura Vanderkam, care a scris mai multe cărți, majoritatea despre arta de a face lucrurile. (Ea vă vede Lean In și te ridică Știu cum o face: Cum femeile reușesc să facă cât mai mult din timpul lor.) Are o carte care iese la fiecare 18 luni până la doi ani, dar cea mai mare parte a scrisului se face în șase luni , mi-a spus. După aceea, editează și promovează cartea. Și între toate, blogging-ul, podcasting-ul, vorbitul și călătoriile. Are patru copii, cu vârste cuprinse între 11, 8, 6 și 3 ani.

MAI POVESTE

Blocul Doom de întârziere - și cum să-l spargi
DEREK THOMPSON

Mecanica prevenirii amânărilor
OLGA KHAZAN

Întrebarea lui Marcus Aurelius de a bate procrastination, whining, and Struggle
JOE FASSLER

De ce cineva a dezlănțuit o mulțime de capre într-o vecinătate liniștită?
MARINA KOREN
Ea spune că viața ei la domiciliu o ajută să rămână productivă. Are doar îngrijire pentru copii în anumite ore, așa că "creativitatea mea trebuie să lovească în acele ore", a spus ea.

Pentru scrierea proiectelor în mod specific, sfatul ei a fost să "scrie rapid, să editeze lent". Ea își propune să scrie un capitol în fiecare săptămână și în această săptămână să scrie majoritatea capitolului luni și marți. Asta inseamna ca adesea pompeaza pana la 4.000 de cuvinte pe zi. Apoi, miercuri și joi sunt pentru editare, iar vineri este o zi de "catch-up", o plasă în cazul în care vă cădeați din firul de productivitate ridicat mai devreme. Cheia este să scrieți o primă schiță, iar apoi să aveți grijă să o rescrieți.

"Când scrieți multe ... știți că primul lucru pe care îl scrieți nu va fi perfect", a spus ea. "Veți scrie tot felul de lucruri care nu vor fi incluse în versiunea finală, inclusiv scrierea" introduceți acest lucru aici "în paranteze. Vei face mai bine, dar este mult mai ușor să transformi ceva în ceva mai bun decât să nu transformi nimic în ceva ".

Phew, e liniștitor. Probele urâte pe care le văd pe ecranul meu nu sunt chiar scrisul meu, sunt embrionii cărții mele mici, cu mâini și o coadă. Copilul meu frumos de cuvinte nu va apărea până în prezent.

Ce sa nu faci? Așteptați până în ultima clipă, spune Vanderkam. În plus, dacă ați terminat devreme, puteți face o pauză de la munca dvs. și puteți reveni la ea cu ochi proaspeți.

Nu că vreți să vă opriți vreodată. Joseph R. Ferrari, psiholog de la Universitatea DePaul, mi-a spus că majoritatea oamenilor sunt doar ocazionali. Procrastinatorii cronici, a spus Ferrari, reprezintă doar aproximativ 20% din populație, iar singura modalitate de a le ajuta este terapia. Nu știu dacă sunt în acel 20 de procente, dar obținerea unei terapii speciale anti-procrastination pare exact ca un lucru pe care aș face-o pentru a amâna. Aș putea, de asemenea, să-mi curăț biroul - care, se pare, ar putea funcționa. Într-un studiu pe care Ferrari la făcut recent cu colegii, nivelul de confuzie al oamenilor a prezis tendința lor de a se amâna.

Uneori, totuși, curăț pentru că mă simt de parcă nu am o "dispoziție" potrivită să scriu. Dar starea de spirit nu are sens atunci când este vorba de a face lucrurile să se facă, așa cum a spus Timothy Pychyl, profesor la Universitatea Carleton din Ottawa, în The Washington Post în 2016. "Trebuie să recunosc că rareori voi simți asta și nu Nu contează dacă nu mă simt așa ", a spus el. Este, de asemenea, un mit că aveți nevoie de o "bucată mare de timp" pentru a începe să faceți ceva. Scriitorul de afaceri renumit și profesorul Wharton, Adam Grant, spune că va folosi chiar opt minute între întâlniri pentru a începe un proiect.

Noțiuni de bază - și alte victorii mici - ar putea fi tot ce este nevoie. Linda Houser-Marko, psiholog de cercetare la Fundația de Cercetare Johnson O'Connor, a realizat odată un studiu în care a constatat că este mai bine să măsurați progresul dvs. spre proiecte mari în termeni de "subgoale" mai mici, incrementale - fie că este vorba despre un capitol din cartea sau o mică parte din disertație - mai degrabă decât obiectivul mai mare. Acest lucru este util mai ales când te lupți, a găsit ea. "Scopul de nivel superior ar putea să vă dea mai multă semnificație, dar obiectivul de nivel inferior este mai bun atunci când aveți obstacole sau atunci când nu faceți prea multe progrese", mi-a spus ea.

Vanderkam a predicat, de asemenea, valoarea atingerii unor obiective mici. "Coborâți unitatea a ceea ce trebuie să realizați atât de mult încât este greu de crezut că veți simți multă rezistență la scriere", mi-a sfătuit ea. Chiar vă puteți spune că tot ce trebuie să faceți este să scrieți 100 de cuvinte. (E-mailurile noastre între noi pentru a ne fixa apelul au fost de aproximativ 100 de cuvinte, a subliniat ea.) Doar că vei ajunge să faci asta de 800 de ori.

Vorbind cu autorul cel mai bine vandut Vanderkam, împărăteasa timpului - dintr-o dată m-am simțit inteligent, capabil și nu ca pe cineva care ar deschide Instagram pe browser-ul său web doar pentru că e prea leneș să-și scoată telefonul.

"Dacă ați scris 800---------- IN Engleza acum:
I recently consulted with some productivity experts to figure out how it is that people—such as, hopefully, myself—are able to accomplish big, long-term projects, within the time allotted, and ideally with minimal psychiatric help.

I reached out to Laura Vanderkam, who has written several books, most of them about the art of getting things done. (She sees your Lean In and raises you I Know How She Does It: How Successful Women Make the Most of Their Time.) She has a book come out every 18 months to two years, but most of the writing gets done in six months, she told me. After that, she’s editing and promoting the book. And between everything, she’s blogging, podcasting, speaking, and traveling. Oh, and she has four children, ages 11, 8, 6, and 3.

MORE STORIES

The Procrastination Doom Loop—and How to Break It
DEREK THOMPSON

The Mechanics of Preventing Procrastination
OLGA KHAZAN

Marcus Aurelius's One Question to Beat Procrastination, Whining, and Struggle
JOE FASSLER

Why Did Someone Unleash a Bunch of Goats in a Quiet Neighborhood?
MARINA KOREN
She says her home life actually helps her stay productive. She only has child care during certain hours, so “my creativity needs to strike during those hours,” she said.

For writing projects specifically, her advice was to “write fast, edit slow.” She aims to write a chapter every week, and within that week, to write the bulk of the chapter on Monday and Tuesday. That means she’s often pumping out as many as 4,000 words a day. Then, Wednesday and Thursday are for editing, and Friday is a “catch-up” day, a net in case you fall off your productivity high wire earlier. The key is to write a really crappy first draft, then take extra care in rewriting it.

“When you write a lot … you know that the first thing you write is not going to be perfect,” she said. “You’re going to be writing all sorts of stuff that won’t be in the final draft, including writing ‘insert this thing here’ in brackets. You will make it better, but it’s so much easier to turn something into something better than to turn nothing into something.”

Phew, that’s reassuring. The ugly sentences I see on my screen aren’t really my writing, they’re my little book embryos, with flipper hands and a tail. My beautiful word baby won’t emerge till months from now.

What not to do? Wait till the last minute, Vanderkam says. Besides, if you get done early, you can take a break from your work and come back to it with fresh(er) eyes.

Not that you would ever put things off, anyway. Joseph R. Ferrari, a psychologist at DePaul University, told me that most people are just occasional dawdlers. “Chronic procrastinators,” Ferrari said, make up only about 20 percent of the population, and the only way to help them is therapy. I don’t know if I’m in that 20 percent, but getting special anti-procrastination therapy seems like exactly the kind of thing I would do to procrastinate. I might also clean up my desk—which, it turns out, might actually work. In one study Ferrari recently did with colleagues, people’s level of clutter predicted their tendency to procrastinate.

Sometimes, though, I clean because I feel like I’m not in the right “mood” to write. But mood is meaningless when it comes to getting things done, as Timothy Pychyl, a professor at Carleton University in Ottawa, told The Washington Post in 2016. “I have to recognize that I’m rarely going to feel like it, and it doesn’t matter if I don’t feel like it,” he said. It’s also a myth that you need a “good chunk of time” to really get going on something. The famously productive business writer and Wharton professor Adam Grant says he’ll even use the eight minutes between meetings to get started on a project.

Getting started—and other small victories—might be all it takes. Linda Houser-Marko, a research psychologist at the Johnson O’Connor Research Foundation, once did a study in which she found that it’s better to measure your progress toward large projects in terms of smaller, incremental “subgoals”—whether it be a chapter of the book or a small portion of your dissertation—rather than the larger objective. This is especially helpful when you struggle, she found. “The higher-level goal might give you more meaning, but the lower-level goal is better when you have setbacks or when you’re not making as much progress,” she told me.

Vanderkam also preached the value of reaching small goals. “Lower the unit of what you need to accomplish so much that it’s hard to believe you’d feel much resistance to writing,” she advised me. You can even tell yourself that all you have to do is write 100 words. (Our emails with each other to set up our call were about 100 words, she pointed out.) It’s just that you’ll end up having to do that 800 times.

Talking to Vanderkam—best-selling author, empress of time—I suddenly felt smart, capable, and not like someone who would open Instagram on her web browser just because she’s too lazy to get her phone out.

“If you’ve written 800-word articles in a day,” Vanderkam assured me, “you’ve already written a book in six months anyway. You just have to do a little, then do a little bit more.”

At least, that’s how she does it.

____HOW TO END CASH BAIL< STOP PRISON OWNERS PROFITEERING:

has the clearest insight into the connections between criminal justice issues and economic inequality of any major politician today. And nowhere, perhaps, are those connections more obvious than in the instance of cash bail.
In late July, Mr. Sanders introduced legislation that would end cash bail on the federal level. “Cash bail” is the current bond system in which people arrested for even low-level offenses are detained pending trial — unless and until they pay a fee. The fees are often arbitrary and often beyond people’s means ($3,000 for allegedly stealing a backpack, $10,000 for a bicycle), leaving the poorest arrestees locked up, sometimes for years, without being convicted of a crime.
Under this system, freedom comes with a price tag, and those who can pay it get to walk while the rest languish in the United States’ bloated prison system. Citing a statistic showing that over 400,000 people are in jail simply because they can’t afford to pay bail, Mr. Sanders called for the end of “modern day debtors’ prisons.”
Mr. Sanders’ bill is more radical than one proposed last year by two of his colleagues, the Democrat Kamala Harris of California and the Republican Rand Paul of Kentucky, which sought to reform but not eliminate cash bail. In completely prohibiting “the use of payment of money as a condition of pretrial release” on the federal level, the Sanders bill turns one of Black Lives Matter’s most broadly popular demands directly into legislation.
It may not pass under a Republican-controlled Congress, but the bill has garnered support from heavyweight liberal groups like the American Civil Liberties Union and the National Association for the Advancement of Colored People, indicating the idea’s transformation from activist demand to mainstream policy proposal. And with Mr. Sanders himself leading the charge, maybe it’s finally time to put to rest the myth that the senator doesn’t care about criminal justice reform.
The full Opinion report from The Times follows.

No comments:

Post a Comment

Post your comments: